Βιογραφικά

Παναγής Α. Καλιακούδας Μ.Α. 

Ο Παναγής Α. Καλιακούδας γεννήθηκε στο Evanston, Illinois των Η.Π.Α. και αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών.

Σπούδασε ψυχολογία, στο Boston University,  και Συμβουλευτική Ψυχολογία σε επίπεδο Masters στο Boston College, στη Βοστώνη των Η.Π.Α.

Είναι πιστοποιημένος σύμβουλος εξαρτήσεων από το IC&RC, και εκπαιδευμένος στη μέθοδο τραυματοθεραπείας EMDR. Από το 2000 που ολοκλήρωσε τις σπουδές του έχει εργαστεί σε διάφορες νοσοκομειακές δομές στη Βοστώνη και μετέπειτα στην Αθήνα.

Εργασιακή Εμπειρία

Crisis Counselor, Tri-City Mental Health and Retardation Center, Βοστώνη, Η.Π.Α. Παρείχε άμεση συμβουλευτική βοήθεια, διάγνωση και διαχείριση επειγόντων περιστατικών σε νοσοκομεία, σχολεία, αστυνομικά τμήματα, και οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Βοστώνης.

Σύμβουλος Εξαρτήσεων, Cambridge Health Alliance, Somerville Hospital Residential Addictions Program, Βοστώνη, Η.Π.Α. Βοήθεια ασθενών με τις ανάγκες ανάρρωσης και θεραπείας της ουσιοεξάρτησης που περιλάμβανε: Εισαγωγή ασθενών στη θεωρία των 12 Βημάτων των Ανώνυμων Αλκοολικών, σχηματισμός πλάνου εξιτηρίου, βοήθεια στο σχηματισμό δικτύου συμπαράστασης, Σχεδιασμό και εκτέλεση ψυχο – εκπαιδευτικών ομάδων επίγνωσης της εξάρτησης, ομάδων αποφυγής συμπεριφορών που οδηγούν στη χρήση ουσιών και ομάδων θεραπείας.

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Υπεύθυνος Ξενώνα, Eikos Community Health Services Inc., Βοστώνη, Η.Π.Α. Παρείχε συμβουλευτική σε ενοίκους και συμμετείχα σε ομάδες θεραπείας, πρωινές συναντήσεις και ομάδων ολομέλειας της ψυχιατρικής κοινότητας Eikos.

Έχει υπηρετήσει τη θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό στην Ψυχιατρική Κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Σαλαμίνας (ΝΝΣ) και στο Γραφείο Προληπτικής Ψυχικής Υγιεινής (ΓΠΨΥ).

Από το 2009 έως και σήμερα εργάζεται ως ψυχολόγος στην Ψυχιατρική Κλινική “Το Ασκληπιείον” στο Χαλάνδρι, Από το 2011 βλέπει περιστατικά ιδιωτικά και από το 2014 είναι επίσης ψυχολόγος στην Πρότυπη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων “Το Θάλπος” στο Χαλάνδρι.

Διαθέτει την 1496/25-02-2011 Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου της Περιφέρεια Αττικής και είναι Graduate Member της British Psychological Society.

Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός κοριτσιού και ενός αγοριού.

Social:

    

Χριστίνα Μέξη Μ.Α.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά. Εργάζεται ιδιωτικά στα Βριλήσσια ως σύμβουλος ψυχικής υγείας, με μεταπτυχιακό στη συμβουλευτική ψυχολογία, και ως σύμβουλος τοξικοεξάρτησης. Επίσης εργάζεται στο Κέντρο Ειδικών Θεραπειών, Τα Παιχνίδια του Λόγου, παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής γονέων.

Σπουδές και ειδίκευση. Έκανε προπτυχιακές σπουδές ψυχολογίας στην Ελλάδα στο Αμερικανικό Κολέγιο, Deree College, (1994-1998) από όπου αποφοίτησε με Bachelor of Arts. Συνέχισε για μεταπτυχιακές σπουδές στην Αμερική στο Boston College, School of Education στη Βοστώνη (2000 – 2002) από όπου αποφοίτησε με Master στη Συμβουλευτική Ψυχολογία στον τομέα της Ψυχικής Υγείας. Από το 2005 έως το 2009 ειδικεύτηκε στη Συστημική Ψυχοθεραπεία και τη Θεραπεία Οικογένειας στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων. Κατέχει τη Πιστοποίηση Σύμβουλου Τοξικοεξάρτησης, IC& RC, Ιούνιος 2012, και τη Πιστοποίηση Συμβούλων Επαγγελματικού Προσανατολισμού, ISON Psychometrica, Οκτώβριος 2008.

Πρακτική. Το 1999 – 2000 έκανε πρακτική ως ασκούμενη ψυχολόγος στη Νευροψυχιατρική Κλινική  «Γαλήνη» στην Αθήνα όπου συμμετείχε στην αρχική ψυχιατρική συνέντευξη, ψυχιατρικές συσκέψεις, πλάνα θεραπείας, και στις ιατρικές θεραπείες ασθενών. Παράλληλα παρακολούθησε εκπαίδευση στις βασικές αρχές της γνωσιακής ψυχοθεραπείας και πρακτική εξάσκηση στις τεχνικές ψυχοθεραπείας σε ομάδες, στο Ερευνητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τη διετία 2009 – 2011 παρακολούθησε και ολοκλήρωσε με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Συμβουλευτική στον Τομέα της Τοξικοεξάρτησης. Γνώσεις, Δεξιότητες και Στάση στην Επαγγελματική Πρακτική» που δόθηκε από το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων σε συνεργασία με το Τμήμα Ψυχιατρικής του University of California, San Diego.

Το 2000 – 2001 παρείχε ψυχολογική υποστήριξη και ακαδημαϊκή καθοδήγηση υπό εποπτεία σε παιδιά του Brighton High – School, της Βοστώνης. Το 2001 – 2002 έκανε πρακτική στο πλαίσιο της μεταπτυχιακής εκπαίδευσης, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Metro Boston Inpatient Units του Lemuel Shattuck Hospital στη Βοστώνη. Τα καθήκοντά της περιλάμβαναν ατομική και ομαδική θεραπεία, σύνταξη εγκληματολογικής έκθεσης σχετικά με την ικανότητα διάκρισης του ασθενή και πλάνα θεραπείας ως μέλος μιας διεπιστημονικής ομάδας. Συμμετείχε σε παρουσιάσεις περιστατικών και ψυχιατρικές διαλέξεις.

Εργασιακή Εμπειρία. Το 2002 – 2003 εργάστηκε στο Tri-City Mental Health and Retardation Center στη Βοστώνη όπου παρείχε άμεση συμβουλευτική βοήθεια, διάγνωση και αντιμετώπιση επειγόντων ψυχιατρικών περιστατικών σε νοσοκομεία, σχολεία, αστυνομικά τμήματα και σπίτια πελατών. Από το 2004 έως τον Ιούνιο του 2011, όπου παραιτήθηκε, εργάστηκε στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Πρόγραμμα «άλφα» Απεξάρτησης από το Αλκοόλ και τα Τυχερά Παιχνίδια. Οι αρμοδιότητές της περιλάμβαναν ατομική και ομαδική θεραπεία ενηλίκων με προβληματική χρήση αλκοόλ και ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια καθώς και των συγγενών τους. Επίσης εργάστηκε στο σχεδιασμό και τη λειτουργία ομάδας παιδιών με γονείς αλκοολικούς και τζογαδόρους. Έχει δώσει πλήθος διαλέξεων και ενημερώσεων για την εξάρτηση από το αλκοόλ και τον τζόγο.

Ερευνητική Εμπειρία. Έχει συμμετάσχει, με ομάδα του Ερευνητικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Αθηνών, στη χορήγηση και ανάλυση οπτικοκινητικών τεστ και ερωτηματολογίων προσωπικότητας σε σμηνίτες της Πολεμικής Αεροπορίας ως μέρος προοπτικής μελέτης στο γενικό πληθυσμό για την ανάδειξη προδιαθεσικών παραγόντων για τη Σχιζοφρένεια και τις συναφείς Ψυχώσεις. Επίσης έχει συμμετάσχει στο σχεδιασμό, την εφαρμογή, και ανάλυση δεδομένων έρευνας για τις Εμπειρίες Ζωής και το Θυμό υπό την εποπτεία καθηγητών του Hofstra University της Νέας Υόρκης και σε έρευνα εκφοβισμού και τιμωρίας μεταξύ παιδιών του Δημοτικού υπό την εποπτεία καθηγητών του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος. Έχει παρακολουθήσει σειρά διαλέξεων για την εξάρτηση από τον τζόγο και το αλκοόλ, την οικογενειακή θεραπεία, το μετατραυματικό στρες, τη νευροβιολογία, και τη κλινική ψυχιατρική.

Από το 2002 έως σήμερα είναι graduate member του British Psychological Society.

Social:

    

Κυψέλη

Φαιδριάδων 18,

ΤΚ 11364, Κυψέλη

6932 208788

Χαλάνδρι

Θάλπος, Αγρινίου 6,

ΤΚ 15232, Χαλάνδρι

6932 208788

Βριλήσσια

Αίαντος 3,

ΤΚ 15235, Βριλήσσια

6937 259498